In Noord-Holland kan je val alles doen

Je wilt weer is een weekendje weg met de familie, maar waar gaan we dit jaar nou weer is heen? Wij komen alvast met een tip: ga naar Noord-holland! In Noord-Holland is gigantisch veel te gebleven van zeil- en watertochten, bezoeken van natuurgebieden en nationale parken en de mooiste musea. In dit artikel zetten we een paar tips voor je op een rij

Zaanse schans

De Zaanse schans naast koog aan de zaan is een gigantisch mooi plaatsje waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Je gaat terug in de tijd en je kan zien hoe klompen werden gemaakt, maar ook kaas en andere toebehoren. Je loopt over een stukje oud holland heen wat een bijzondere indruk maakt. Ook kan je naar het Zaans museum waarbij je onder andere kunst kan zien en hoe Verkade chocola maakte.

Stadwandeling in Amsterdam

In Amsterdam heb je bijzondere wandelroutes die jij met je gezin kan lopen. Zo kan je via de oude joodse buurt richting het Anne Frank huis lopen om vervolgens door te lopen naar het Leidse plein. Bij het Leidse plein kan je wat gaan eten om vervolgens naar het beroemde rijksmuseum te gaan. Houd wel rekening met een wachtrij bij dit Museum.

Rondvaart boot

Heb je geen zin om die stadwandeling te maken, dan kan je er ook voor kiezen om jezelf te laten vervoeren door middel van een rondvaartboot. Op die manier zie je alle mooie plekjes van Amsterdam vanaf het water. Daardoor zie je hoe bijzonder de grachtengordel van Amsterdam eigenlijk is.

Leuke dingen doen in De kop van Noord-holland

Je kan er ook voor kiezen om naar holland boven amsterdam te gaan. Rondom Den Helder kan je veel verschillende activiteiten doen. Zo kan je naar het marine museum, naar een oud fort of de Koninklijke Marine bezoeken. Hou je meer van de natuur? Dan kan je ook gaan wadlopen, varen of een wandeling maken over het strand en bos.