Zonnig vooruitzicht in oktober

Vakantie

The summerblues

Na de tweede helft van september begint het menigeen toch weer te bekruipen. De herfst staat voor de deur! In Nederland staat de herfst garant voor onstuimige dagen en dat is niet voor iedereen een leuk vooruitzicht. Het liefst houden we onze zonnige vitamine D voorraad toch op pijl? Met deze tips kun je de after summer dip voorkomen en zelfs gaan uitkijken naar de maand oktober!

Laat je niet gek maken

Fijn, je hebt de verstandige keuze gemaakt om in ‘the summerblues’ te blijven in de grijze, grauwe maanden van het jaar. Het wordt tijd om een bestemming te kiezen voor jouw ideale zonvakantie.

 Google is je vriend en bij het zoeken naar jouw ideale vakantie in oktober kom je de meest subtropische bestemmingen tegen met een prijs waarvan je de moed in de schoenen zakt. Overslaan die vakantie dan maar? Welnee!

Laat je niet gek maken door de adverteerders en kijk verder dan je neus lang is… wat zeg ik? Zo ver hoef je niet eens te kijken!

Vakantie

Geen wereldreis

Wist jij dat de gemiddelde temperatuur in Zuid Europa in oktober 23 graden is en er relatief weinig neerslag te verwachten valt? Je hoeft dus geen peperdure lange vliegreis te maken om in de zomerse sferen te verblijven. Er gaan dagelijks meerdere vluchten van en naar het zuiden, vele lowcost luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan voor aantrekkelijke prijzen.

Toch niet zo’n fan van het vliegtuig? Geen probleem, want ook met de auto, trein of met een touringcarbus zijn de mooiste culturele Europese landen gemakkelijk te bereiken.

Als je het opsnuiven van de buitenlandse cultuur belangrijk vindt voor je ideale vakantie, zit je in Europa gebakken, niet voor niets bezoeken jaarlijks miljoenen buitenlandse toeristen ons continent!

 Op het vaste land is er al zoveel variatie, maar vergeet de vele verschillende grotere én kleinere eilanden niet mee te nemen in je overweging. Elke bestemming heeft zijn eigen karakteristieken.

Vakantie

Koning te rijk, voor elk budget!

Zoals ik hierboven al omschreef, is Zuid Europa een aantrekkelijke keuze voor je zomerse vakantie waar je niet heel diep voor in de buidel hoeft te tasten. Naast dat de afstand het vliegticket relatief laag houdt, zeker als je kiest voor een lowcost vliegtuigmaatschappij, is oktober dé maand bij uitstek om net iets meer mogelijk te maken voor minder of dezelfde prijs als in het hoogseizoen. Hotels bieden kamers aan voor lagere prijzen, eigenaren van vakantiehuizen proberen nog nét de laatste toeristen over de streep te trekken om in oktober tóch nog even op zonvakantie te gaan en te kiezen voor hun huis, restauranteigenaren zijn opgelucht dat na de grote stromen toeristen er nog liefhebbers komen genieten op zijn terras…

 Je voelt je de koning te rijk bij het enthousiasme en de aandacht van de lokale bevolking.

Wil je echt alles eruit halen wat er in zit, jouw komende zonvakantie oktober? Kijk dan eens op deze website voor zonnige tips van prachtige bestemmingen!